Rodi

Nieuwbouw toch te hoog

(Tekst en foto: Anne Klijnstra/NH)

EGMOND AAN ZEE - Het vermoeden van inwoners van Egmond dat de nieuwbouw op de locatie van de oude bowling in het dorp niet klopt, is bevestigd door een architect. Door een blunder in de bouwtekening wordt de nieuwbouw hoger dan is afgesproken.


"Wij hebben de officiële bouwtekeningen bij de gemeente opgevraagd en daar vanmiddag een architect naar laten kijken", vertelt Rita Koppedraaijer aan NH Nieuws. "Hij zegt dat de architect van de nieuwbouw een fout gemaakt heeft in de tekening. Er is daardoor 'te hoog' begonnen met de bouw waardoor elke verdieping ongeveer 1 meter 23 hoger is dan zou moeten. Uiteindelijk wordt het gebouw daardoor ruim tweeënhalve meter hoger dan de aanpalende Kennedyflat. En dat is niet afgesproken."
Rita Koppedraaijer en Sjef Kenniphaas uit Egmond aan Zee trokken afgelopen maandag aan de bel, omdat ze vermoeden dat er iets niet klopte in de maatvoering van de nieuwbouw op de plek waar ooit de vervallen bowling stond. Na 23 jaar ging begin dit jaar de oude bowling, 'de puist van Egmond', eindelijk tegen de vlakte. Op de prominente plek met uitzicht op zee wordt nu een restaurant met vier bovenliggende appartementen gebouwd. De nieuwbouw deelt straks een trappenhuis met de Kennedyflat.
En met die aansluiting is het mis, zeggen Sjef en Rita. "Je hoeft geen wiskunde te hebben gestudeerd om te zien dat de maatvoering niet klopt", stelt Sjef als hij maandag met de bouwtekening in de hand wijst op de ongelijkheid in de hoogtes van de vloeren van de bestaande flat en de nieuwbouw. "Het hele pand lijkt hoger te worden dan is afgesproken", vult Rita aan. "Hoe kan dit?". Maar volgens de gemeente is er niks mis. Zij lieten maandag weten dat er conform de vergunning wordt gebouwd en dat het gebouw niet hoger wordt dan de afgesproken 20,3 meter. Ook eigenaar Dreef Beheer liet aan NH Nieuws weten dat alles volgens de regels gaat. "Er wordt gebouwd volgens de maatvoering in de verleende omgevingsvergunning."
Rita: "Wij hebben het toch bij het rechte eind, blijkt nu. Hierdoor klopt de aansluiting in het trappenhuis van geen kanten. Bij elke verdieping zal 1 meter 23 overbrugd moeten worden. Met traptreden of iets dergelijks. Een blunder van jewelste. Echt bizar dit. Bovendien wordt het hele complex hoger dan vergund."
"Foutje bedankt, zeiden we tegen elkaar". Want hoe het nu verder moet weet Rita ook niet direct: "Sjef en ik zijn deze week uitgenodigd bij de wethouder."
(i.s.m. nieuwspartner NH Nieuws)

Artikel geplaatst op maandag 20 november 2017 - 09:35